Support
Documentatie

PayPal-betaalsysteem uitproberen

Er zijn twee manieren om uw online betalingsinstellingen uit te proberen. De eenvoudigste optie is om een reservering te maken en deze direct terug te draaien. PayPal vraagt hiervoor echter wel een bedrag voor de terugbetaling (rond de €0,35). Als u dit liever niet heeft of het systeem uitvoeriger wilt testen, dan kunt u hiervoor de testmodus gebruiken in combinatie met een PayPal-developer-account.

 1. Ervan uitgaande dat u geen ervaring heeft met de PayPal-sandbox: log in op developer.paypal.com met de PayPal-logingegevens die uw gewend bent.
 2. Ga naar Dashboard > Sandbox > Accounts. Hier ziet u dat er al een commercieel test-account voor u aangemaakt is. Dit account gebruikt een nep e-mailadres dat gebaseerd is op uw echte e-mailadres, met -facilitator toegevoegd. Bijvoorbeeld user@example.com, zou user-facilitator@example.comworden. Klik op dit e-mailadres in het Overzicht en klik vervolgens op de Profile link die verschijnt onder het e-mailadres. Selecteer Change password in het popup-venster dat verschijnt, geef een wachtwoord op en sla het op.
 3. Maak vervolgens minimaal één persoonlijk test-account aan dat gebruikt kan worden om testbetalingen mee te doen.

  Sandbox accounts
 4. Log in als beheerder op uw SuperSaaS account in een ander browser-venster terwijl u ingelogd blijft op developer.paypal.com.

 5. Ga naar Betaalinstellingen en controleer dat het PayPal adres dat gebruikt wordt hetzelfde is als die van de sandbox.

  Testmodus opzetten
 6. Vink Test modus. Gebruik de “sandbox” gateway…aan onderaan de pagina
 7. Klik Wijzigingen opslaan
 8. Log uit als beheerder en log in als gebruiker
 9. Maak een afspraak die betaling vereist. Log in met de gegevens van een van de persoonlijke test-accounts die in u in stap 3 heeft aangemaakt, als u naar de PayPal-website gaat.
 10. U kunt nu het betaalproces afronden alsof u een echte gebruiker bent. Na afronding gaat u automatisch terug naar de SuperSaaS agenda.
 11. Log uit als gebruiker en log weer in als beheerder. Als u nu de status van de testbetaling bekijkt, ziet u een + om aan te geven dat de betaling ontvangen is.
 12. Om (test)betalingen die u heeft ontvangen in uw facilitator-account of (test)vergoedingen te bekijken gaat u naar Applications > Sandbox accounts en selecteert u de Enter Sandbox site link die u boven het overzicht van uw test-accounts kunt vinden.
 13. Log in met de gegevens van uw facilitator-account die u in stap 1 heeft aangemaakt
 14. Onder Mijn recente transacties onder “Overzicht” ziet u de betaling die u ontvangen heeft na de testafspraak. Zie Testen in het systeem voor meer informatie over vergoedingen uitbetalen.

  PayPal rekeningoverzicht

Verzeker u ervan, wanneer u klaar bent met het testproces, dat u het autotekst-woord dat u in stap 5 heeft toegevoegd verwijdert (of vervangt door uw geldige PayPal gegevens) en sluit de test-modus af door Test modus. Gebruik de “sandbox” gateway…uit te vinken op de Betaalinstellingen pagina.