Afdrukken

Betaling via Mollie configureren

Mollie

Logo iDEAL en Mister Cash De betaaldienst Mollie biedt diverse betaalvormen waaronder iDEAL en Mister Cash. Mollie biedt ook de mogelijkheid om Klarna Betaal later te gebruiken en kan cadeaukaarten van de meest gangbare merken accepteren. Een Mollie-account is gratis, ze brengen een bedrag in rekening per transactie en maken de rest aan u over. Uw klant ziet een betaling aan ‘Mollie Payments’ op zijn rekeningoverzicht.

1. Een Mollie-account opzetten

Allereerst dient u een account aan te maken op www.mollie.com. Vervolgens kunt u meteen door naar uw Dashboard om te beginnen en verdere gegevens aan te vullen. U begint met het activeren van uw account via Activeer mijn account > Activeer account. Mollie heeft diverse gegevens van u nodig, waaronder een kopie van een identiteitsbewijs en een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat uw account geactiveerd is.

2. Instellen van de Mollie-gateway in SuperSaaS

Om uw Mollie-account aan uw SuperSaaS-account te koppelen heeft u zogenaamde API-keys nodig. U vindt deze in uw Mollie-account op de pagina “Websiteprofielen” onder “Instellingen”, met de namen “Live en Test API-keys”.

Mollie Dashboard Mollie API-keys

In uw SuperSaaS-account op de pagina “Betaalinstellingen” configureert u de volgende instellingen:

  • Manier van betalen: “Automatisch – PayPal, Mollie of Stripe”
  • In het vak Tekst die bovenaan de winkel wordt getoond kunt u de optie “Betaaldiensten” gebruiken om uw API-keys in te vullen, maar u kunt ook onderstaande instructieregel gebruiken, waarbij u de cijfer-lettercombinaties vervangt door uw eigen API-keys:
    $gateway {mollie test_abc123xyz live_abc123xyz}
Let op: bovenstaande regel is alleen maar een voorbeeldregel: “abc123xyz” is een voorbeeldcombinatie. Het is belangrijk de regelopbouw precies te hanteren bij het invullen van uw eigen API-keys.
  • Als u alleen betaling via Mollie wilt accepteren en niet via PayPal dan kunt u PayPal uitvinken via “Betaaldiensten” of door ook nog de volgende instructie toe te voegen:
    $gateway {nopaypal}

Deze instructies zijn overigens niet werkelijk zichtbaar in de winkel, ze worden door het systeem gelezen waardoor een knop “Nu betalen” getoond wordt.

3. Betaling via Mollie uitproberen

Het is verstandig om eerst het hele reserveringsproces uit te proberen alsof u een klant bent. De testmodus zorgt ervoor dat u het proces kunt doorlopen zonder echt te hoeven betalen. Als de testmodus is ingeschakeld kunt u bij een iDEAL-betaling alleen “TBM Bank” (een testbank) selecteren en er vindt geen echte betaling plaats. Er worden ook geen kosten in rekening gebracht voor een testtransactie. Let wel op dat iedereen gratis boekingen kan maken zolang deze optie aanstaat!

In SuperSaaS vindt u de optie om de testmodus aan of uit te zetten onderaan de pagina “Betaalinstellingen”.

De knop van Mollie werkt niet in een iframe, omdat de iDEAL-pagina van sommige banken ook niet in een iframe werkt. Als u SuperSaaS in een iframe gebruikt, dan wordt deze situatie gedetecteerd en springt het systeem uit de iframe zodra de gebruiker op de betaalpagina terecht komt.