Support
Documentatie

Prijzen instellen

SuperSaaS bied meerdere manieren om prijzen op uw agenda te weergeven: van simpele vaste prijzen tot dynamisch berekende prijzen.

 • Vaste prijzen: Stel een vaste prijs in voor iedere dienst, middel of klas die u aanbiedt.
 • Prijs gebaseerd op drop-down: Prijzen gebaseerd op een door de gebruiker geselecteerde keuze.
 • Prijsregels: Met de flexibele prijsregels kunt u bijna iedere denkbare prijsstelling implementeren. (geavanceerd)

Vaste prijzen

De makkelijkste manier om prijzen in te stellen is door ieder dienst, middel of opening in uw agenda een vaste prijs te geven. Hoe u deze prijs instelt, verschilt per agenda type:

 • Resource agenda

  Op het ‘Middelen’ tabblad, onder ‘Prijs’, selecteert u – Vaste prijs – en vult u de gewenste prijs in. Klik op Wijzigingen opslaan en alle nieuwe afspraken gebruiken nu de nieuwe prijs.

 • Capaciteitsagenda

  U kunt een standaard prijs instellen voor nieuwe openingen. Om dit te doen, selecteert u Voeg een “Prijs” veld toe aan het “opening toevoegen” venster en voer u een prijs in. U kunt deze standaard prijs overschrijven als u een nieuwe opening aanmaakt. Hierdoor kunnen openingen verschillende prijzen hebben.

  Klik op Wijzigingen opslaan en alle nieuwe openingen gebruiken de nieuwe prijs. Alle bestaande openingen blijven onveranderd.

 • Service agenda

  U kunt een prijs instellen voor iedere dienst die u aanbiedt. Deze prijs wordt ingesteld tijdens het aanmaken of wijzigen van een dienst. Om deze prijs te laten zien in de lijst van diensten, moet u de optie Toon een prijskolom in lijsten onder aan het ‘Diensten’ tabblad aanvinken.

Prijs gebaseerd op drop-down

(alleen voor resource agenda’s, om hetzelfde te bereiken op andere agendatypes kunt u een prijsregel gebruiken)
Met een Resource agenda kunt u de prijs vaststellen gebaseerd op een keuze uit een drop-down menu, zonder hiervoor een prijsregel in te stellen. De gebruiker kiest een optie uit het drop-down menu tijdens het reserveren. Om dit in te stellen gaat u naar het Middelen tabblad, en onder Prijs selecteert u De gebruiker kiest de lengte uit een keuzelijst

Er verschijnt nu een tekstveld onder Lengte van reserveringen waar ieder optie als aparte regel ingevoerd kan worden. Iedere optie bestaat uit een korte beschrijving van de reservering gevolgd door de lengte van de afspraak in U:MM of D:UU:MM formaat, en dan door de prijs. Voorbeeld:
Premium bowlen 1:30 €45. Optioneel kunt u een woord tussen vierkante haakjes toevoegen, dit woord wordt opgeslagen in de database, en wordt gebruikt in de e-mail bevestiging. Zie ook Lengtebeperking van reserveringen voor een uitgebreidere uitleg. Als u klaar bent klikt u Wijzigingen opslaan om de wijzigingen toe te passen.

Prijsregels

Met de prijsregels kunt u de prijs van uw diensten aanpassen aan de hand van specifieke condities. Dit stelt u in staat om bijna ieder denkbare prijsstelling te implementeren, bijvoorbeeld:

 • Verhoog de prijzen met 50% in het weekend
 • Rond af naar de dichtstbijzijnde €5 en tel er €2 bij op als de afspraak korter is dan 1 uur
 • Voeg een bedrag toe gebaseerd op een keuze uit een drop-down menu of formulier
 • Vraag een aanbetaling van 10%

Zie Geavanceerde prijsstelling voor meer informatie.