Afdrukken

Stripe configureren

Op Stripe’s support pagina vind u meer informatie over Stripe.

Stripe ondersteunt meer dan 100 valuta, en bedrijven geregistreerd in meer dan 30 landen kunnen Stripe gebruiken voor hun betalingen. Stripe betalingen gebruiken de valuta die u configureert in het “Payment Setup” scherm.

De meeste recente Stripe integratie voldoet aan de eisen van de Europese PSD2 regeling. Als u de Stripe integratie in het verleden heeft ingesteld kunt overstappen op de nieuwe versie door via de knop “Betaaldiensten” versie v2 aan te klikken.

Om Stripe te gebruiken met uw SuperSaaS account navigeert u naar de "API keys" pagina in uw Stripe account om de benodigde API-codes te verkrijgen:

  • Creëer een nieuwe “Restricted key” en geeft het de “write permission” bevoegdheid voor de “PaymentIntents resource”.
  • Kopieer de “Publishable key” en de net gecreëerde “Restricted key”.
  • Klik nu op “Viewing Test Data” links op de pagina, en herhaal deze stappen om een test “Restricted key” en een test “Publishable key” te verkrijgen. De test keys worden gebruikt om de Stripe integratie uit te testen zonder echte betalingen, terwijl de live keys worden gebruikt voor daadwerkelijke betalingen.
  • Voeg deze vier keys toe aan uw SuperSaaS account bij de ‘Betaaldiensten’ onder het kopje “Tekst die bovenaan de winkelpagina wordt getoond” of door de volgende tekst handmatig naar het tekstveld te kopiëren:
    $gateway{stripe pk_live_12voorbeeld34 rk_live_12voorbeeld34 pk_test_12voorbeeld34 rk_test_12voorbeeld34 intents}

    Vervang dan de vier voorbeeld keys met de keys uit uw Stripe account.

Stripe API Keys   Locatie knop Betaaldiensten

U kunt Stripe uittesten door de ‘Test modus’ in de SuperSaaS Betaalinstellingen aan te zetten. Dit zal de ‘Test modus’ voor alle ingestelde Betaaldiensten aanzetten. Nadat u een test betaling heeft afgerond met Stripe, kunt u de betaling terug vinden in uw Stripe dashboard onder ‘Payments’. Als dit slaagt, kunt u de ‘Test modus’ in uw SuperSaaS account weer uit te zetten.

Oude versie

SuperSaaS heeft de optie om een oudere variant van de Stripe integratie te gebruiken: de v1-legacy versie. Deze versie voldoet niet aan de Europese PSD2 regeling. Het is aan te raden de nieuwere v2 versie te gebruiken wanneer mogelijk. Om de oude v1 versie te gebruiken is een “Restricted” Stripe key nodig met de “write permission” bij de “Charges resource”, in plaats van de “PaymentIntents resource”.

Secret key

In plaats van een “Restricted” Stripe key kan u ook een “Secret” key invullen. Echter, is deze optie minder veilig dan het gebruik van een “Restricted” key, omdat een “Secret” key volledige toegang geeft tot uw Stripe account.