Er is een nieuwe versie beschikbaar van deze pagina

Joomla! Module voor het SuperSaaS reserveringssysteem

SuperSaaS is multi-functionele online software om reserveringen te laten maken en afspraken mee bij te houden. Deze pagina legt uit hoe SuperSaaS geïntegreerd kan worden in een website die is gebaseerd op het Joomla CMS.

Joomla gebruikersnamen in uw SuperSaaS agenda gebruiken

De Joomla SuperSaaS module toont een knop met een tekst zoals “Reserveer nu” waar de gebruiker op kan klikken zodat hij automatisch ingelogd wordt met zijn Joomla gebruikersnaam bij uw SuperSaaS agenda. Als u uw gebruikers niet laat registreren in op uw site met de gebruikersregistratie van Joomla dan kunt u de algemene instructies volgen om uw agenda in uw site te integreren.

De knop die door de module gegenereerd wordt stuurt de gegevens uit uw Joomla database mee, en zorgt ervoor dat dezelfde gebruiker in uw SuperSaaS database wordt aangemaakt, of indien nodig bijgewerkt. Dit voorkomt dat uw gebruikers twee aparte gebruikersnamen hebben en twee keer zouden moeten inloggen.

Installatie en configuratie van de module in Joomla

 1. Installeer de module. Op de Joomla Administratie pagina gaat u naar “Extensies” → “Extensiebeheer” en onder het kopje “Installeer vanaf URL” vult u deze URL in:
  • Voor Joomla 3.2+ kies de optie “Installeren vanaf Web” en zoek naar “SuperSaaS”
  • Voor Joomla 1.6, 1.7, 2.5 of 3.0 gebruikt u "http://cdn.supersaas.net/plugins/mod_supersaas_26.zip"
  • Voor Joomla 1.5 gebruikt u "http://cdn.supersaas.net/plugins/mod_supersaas_old.zip"
  (U kunt ook de module eerst downloaden naar uw computer en dan “Upload pakketbestand” gebruiken)
 2. Configureer de module. Ga naar het scherm “Extensions” → “Modulebeheer” en klik op de modulenaam “SuperSaaS login” zodat u bij "Module:[Bewerken]" uitkomt:
  • Voor Joomla 3+ zet de status van de pagina op “Gepubliceerd”, selecteer een positie, zet het “Toegangsniveau” op “Geregistreerd”, en op de tab “Menutoewijzing” selecteer de pagina(s) waarop de module moet worden getoond.
  • Voor Joomla 1.5+ zet het knopje “Geactiveerd” op “Ja”, zet het “Toegangsniveau” op “Geregistreerd”, en bij “Menutoewijzing” selecteer de pagina(s) waarop de module moet worden getoond.
  Vul vervolgens het gedeelte aan de rechterkant in onder het kopje “Parameters”.
  • SuperSaaS Accountnaam. Dit is de naam van uw account (niet uw e-mailadres)
  • SuperSaaS wachtwoord. Dit is het wachtwoord dat de beheerder gebruikt om in te loggen bij SuperSaaS
  • Agendanaam of URL. U kunt hier de naam van een agenda opgeven, of u kunt een volledige URL opgeven als u de gebruiker op een specifieke pagina in SuperSaaS wilt laten uitkomen
  • Plaatje van knop. Als u dit blanco laat dan wordt een standaard knop gebruikt met de tekst uit het veld “Opschrift knop”. U kunt hier een URL invullen zoals: “http://cdn.supersaas.net/nl/but/reserveren_rood.png”
  • Eigen domeinnaam. Als u een eigen domeinnaam heeft gemaakt die naar uw agenda wijst dan kunt u die hier invullen om te zorgen dat deze ook gebruikt wordt door de knop

Als u meer dan één agenda gebruikt in SuperSaaS dan kunt u meerdere knoppen maken door kopieën van de module te maken op het scherm “Modulebeheer”. Iedere kopie kan dan naar een aparte agenda wijzen.

Joomla! SuperSaaS Module

Joomla! plugin installeren

In Joomla! 3.2+ is de SuperSaaS module eenvoudig te installeren met de “Installeren vanaf Web” optie.
 • Kies de tab “Installeren vanaf Web”
 • Zoek naar “SuperSaaS”
 • Selecteer “SuperSaaS” in het overzicht
 • Klik op de groene “Installeer” knop
 • Volg de instructies bij punt 2 hierboven

Uw SuperSaaS account instellingen wijzigen zodat die samenwerkt met Joomla

Uw Joomla database is leidend, wat betekent dat veranderingen in de database van uw Joomla site door worden gegeven naar SuperSaaS, maar niet de andere kant op. Daarom is het aan te raden om gebruikers hun gegevens niet te laten aanpassen in SuperSaaS omdat dat makkelijk tot verwarring leid. Als een gebruiker bijvoorbeeld zijn wachtwoord zou mogen wijzigen in SuperSaaS dan zou hij zich waarschijnlijk niet realiseren dat zijn Joomla wachtwoord dan nog hetzelfde is. Om dit te voorkomen moet u de volgende wijzigingen maken:

Ten tweede moet gezorgd dat de gegevens uit de Joomla database overeenkomen met de velden in uw SuperSaaS database. Maak de volgende aanpassingen bij “Toegangsbeheer”:

U kunt nu de button op uw eigen site uitproberen. Als beheerder moet u nog steeds inloggen op de normale manier via de SuperSaaS site, dus om te proberen of het werkt moet u zich voordoen als gewone gebruiker. Als u “superusers” wilt gebruiken dan moet u zorgen dat die eerst een keer via Joomla zijn ingelogd, voordat u hun privilege instelt op “superuser” aan de SuperSaaS kant.

SuperSaaS toegangsbeheer

SuperSaaS instellen

De afbeelding links laat de “Toegangsbeheer” pagina zien met de gemaakte instellingen zoals hierboven beschreven.

Veel voorkomende problemen