Documentatie
Afdrukken

Webhooks en API’s

SuperSaaS biedt webhooks en API’s (Application Programming Interfaces) om de integratie van SuperSaaS’ online reserveringssysteem met uw eigen (web)applicaties en/of back-end systemen te faciliteren. Deze API-documentatie is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels.

Webhooks

Webhooks zijn door de gebruiker gedefinieerde callbacks die andere applicaties informeren over gebeurtenissen die real-time in uw SuperSaaS-account plaatsvinden. Ze kunnen gebruikt worden om de functionaliteit van uw reserveringssysteem uit te breiden. Zo kunt u bijvoorbeeld de mogelijkheid toevoegen om uw klanten te abonneren op een MailChimp mailinglijst. Of dat uw klanten een sms-bericht ontvangen zodra ze van de wachtlijst afgehaald zijn. Verder is het mogelijk om met webhooks mail via uw eigen server te versturen. Ook kunt u notificaties ontvangen in de chat van nieuwe of gewijzigde afspraken. Webhooks kunnen automatisch geconfigureerd worden met Zapier.com of integromat.com. Webhooks kunnen ook handmatig worden toegevoegd, deze optie is echter alleen beschikbaar voor abonnees.

API’s

Momenteel worden twee delen van de database ontsloten via API’s:

  1. Gebruikersdatabase API. De gebruikers-API biedt de mogelijkheid om gebruikers aan te maken, te lezen, te wijzigen en te verwijderen uit uw account. Ook kan de gebruikers-API op gespecialiseerde wijze tegelijkertijd inloggen op een browser en een gebruikersobject aanmaken of bijwerken. Dit is nuttig als u al een login-systeem op uw eigen site heeft en uw klanten een single sign-on wilt bieden: als ze eenmaal zijn ingelogd op uw website of systeem hebben ze automatisch toegang tot SuperSaaS zonder opnieuw in te hoeven loggen.
  2. Afsprakendatabase API. Naast oproepen tot het lezen of wijzigen van een of meer afspraken biedt deze API een gespecialiseerde manier om een subset van recente wijzigingen of van een specifieke gebruiker, of informatie over beschikbaarheid op te halen. Let wel: deze API is in ontwikkeling, niet alle agendatypes worden nog ondersteund.