Support
Documentatie

Single sign-on voor Wix sites

Met de SuperSaaS Wix plugin kunt u gebruikers automatisch inloggen in uw SuperSaaS account door middel van hun Wix gebruikersnaam, zodat ze zich niet apart hoeven aan te melden en in te loggen.

Deze widget kan tijdens het installatieproces ook zonder single sign-on gebruikt worden, maar als uw klanten afzonderlijk van elkaar in Wix en SuperSaaS moeten inloggen, dan wilt u waarschijnlijk onze algemene widget gebruiken.
De Wix widget is momenteel niet beschikbaar in de Wix App Market, maar kan geïnstalleerd worden met onze widget link. Lees voordat u begint aan het installatieproces eerst alle instructies op deze pagina. Bovengenoemde link kan 80 keer gebruikt worden. Neem contact op met indien de link verlopen is.

Voorbereiding op de widget installatie in Wix

Ga voor u de widget installeert naar de Wix Website Editor om uw Wix site voor te bereiden.

 1. Schakel de developer modus in op uw site. Dit heeft u nodig verderop in het installatieproces.
  Schakel Developer mode in
 2. Voeg een Wix login knop toe aan uw website. Als u nog geen login op uw pagina heeft voegt u die toe via het menu Onderdeel toevoegen. Kies de optie Inlogbalk om deze toe te voegen aan uw site. (U kunt de zoekbalk gebruiken om de juiste optie sneller te vinden.)
Belangrijk: u kunt de Inlogbalk alleen toevoegen als u de Wix Members Area app heeft toegevoegd. Mocht u dit nog niet gedaan hebben, ziet u waarschijnlijk een melding van Wix om dit eerst te doen via het menu Apps toevoegen.

Installatie van de widget op Wix

De stappen hieronder leggen uit hoe u de Wix widget installeert in uw Wix site. Dit is het meest technische gedeelte van het installatieproces, we raden u daarom aan alle stappen nauwkeurig door te nemen voor u begint.

Sluit voor u begint alle vensters waarin u de site editor hebt geopend. Deze kunnen problemen veroorzaken tijdens het installeren van de widget.
 1. Begin de widget installatie met het openen van de widget link. Als de link niet langer werkt, neemt u dan contact op met ons zodat we een nieuwe link voor u kunnen aanmaken. De link opent het volgende scherm:
  Widget installeren
  Klik op “Install App” om verder te gaan.
 2. Kies de Wix site waarop u de widget wilt installeren. Als u meerdere sites hebt, wordt de widget alleen geïnstalleerd op de site die u hier selecteert.
 3. Geef toestemming om de widget op uw Wix site te installeren.
 4. De widget wordt nu toegevoegd aan uw Wix site. Zodra de widget aan uw site is toegevoegd, ziet u een frame met daarin een wazige agenda.

  U kunt dit frame alvast een andere maat geven, maar dit kunt u ook doen nadat u de installatie van de widget hebt afgerond.
 5. Ga naar het SuperSaaS Dashboard in Wix. Dit kan meestal gemakkelijk met één klik op de Dashboard knop, boven de SuperSaaS widget in uw Site Editor. Mocht u deze knop niet zien, vindt u het SuperSaaS Dashboard via Apps op uw Wix site dashboard:
  Dashboard
 6. Log in bij uw SuperSaaS account op het SuperSaaS dashboard in Wix. Vul alle gevraagde gegevens in. Kopieer uw API sleutel vanuit SuperSaaS om single sign-on in te schakelen.
  U genereert een nieuwe API sleutel door op ‘genereren’ te klikken onderaan de Accountbeheer pagina in SuperSaaS.
 7. Klik op “login” om uw gegevens te controleren. Als alle gegevens correct zijn ingevuld, verschijnt er een bevestiging met wat aanvullende informatie over de stappen die u inmiddels heeft genomen. Nu u bent ingelogd in u SuperSaaS dashboard via Wix, hoeft u bovengenoemde stappen niet meer te herhalen.

De widget configureren in Wix

Nadat u uw inloggegevens hebt toegevoegd, kunt u teruggaan naar uw Wix site editor. Klik bovenaan de SuperSaaS widget op “Configure Schedule”. Als u alle stappen succesvol hebt doorlopen, kunt u de widget nu configureren. U hebt de keuze uit twee versies, Basic en Advanced.

 • De Basic (basis) versie haalt direct al uw SuperSaaS agenda’s op uit uw account. Kies de agenda die u wilt toevoegen aan uw Wix site om deze gelijk te laden. Klik op “Opslaan” of “Publiceren” bovenaan de Wix editor om de wijzigingen aan de widget in uw Wix site op te slaan.
 • In de Advanced (geavanceerde) versie genereert u eerst een code snippet voor de widget. Kopieer deze naar het Widget configuratiescherm in de Wix site editor. Klik op “Opslaan” of “Publiceren” bovenaan de Wix editor om de wijzigingen aan de widget in uw Wix site op te slaan.

Heeft u de basic versie of de “frame” optie in de advanced versie gekozen, dan ziet uw widget er waarschijnlijk uit zoals het voorbeeld hieronder. U kunt het frame ook nu in formaat aanpassen, mocht u dit nog niet eerder hebben gedaan.
Publiceer site

Ververs de Wix pagina automatisch zodra de gebruiker inlogt

Kopieer onderstaande code als u wilt dat uw Wix pagina automatisch wordt ververst. Zo worden uw gebruikers na het inloggen in Wix ook automatisch in SuperSaaS ingelogd.

import { authentication } from 'wix-members';
import wixLocation from 'wix-location';

$w.onReady(function () {
  authentication.onLogin(() => {
  wixLocation.to(wixLocation.url)
  });
});

Plak de code bovenaan het gedeelte met alle bestaande code op de Wix pagina die de widget bevat. U vindt dit gedeelte waarschijnlijk onderaan uw venster. Het scherm ziet er na het plakken van de code als volgt uit:
Script toevoegen

Nu u single sign-on hebt toegevoegd, bevat het frame met de agenda een menubalk waarop wordt aangegeven dat de gebruiker is ingelogd. Dit ziet er zo uit:
Automatisch inloggen

Uw gegevens of API sleutel aanpassen in de database

BELANGRIJK! De SuperSaaS database is aangemerkt als “Privé” om uw gegevens te beschermen. Wijzig deze instelling niet, u voorkomt hiermee namelijk dat de gegevens uit deze database toegankelijk zijn voor anderen.

Als u uw inloggegevens wilt wijzigen, doet u dit rechtstreeks via de Wix Website Editor. Dit komt van pas als u uw SuperSaaS accountnaam wijzigt.

Toen u voor het eerst inlogde via het SuperSaaS Dashboard in Wix, is er in Databases een verzameling met een uniek ID aangemaakt voor uw inloggegevens. Om deze gegevens aan te passen, gaat u naar het “Databases” gedeelte in de Wix editor.

U past uw gegevens aan in de @SuperSaaS verzameling. Als u uw API sleutel al heeft toegevoegd, ziet u die hier terug. Heeft u de sleutel nog niet toegevoegd, kunt u dit hier op ieder gewenst moment doen.