Afdrukken

Single sign-on voor WordPress-sites

Deze pagina legt uit hoe u een SuperSaaS agenda kunt integreren in een WordPress website zodanig dat gebruikers die zich al hebben aangemeld op uw WordPress-site niet opnieuw hoeven in te loggen. Om dit te kunnen doen dient u eerst een (gratis) SuperSaaS account aan te maken.

Als u geen gebruik maakt van de gebruikersregistratie van WordPress op uw site dan is deze plugin niet geschikt, volg in dat geval de gewone integratie instructies.

WordPress-login in uw SuperSaaS agenda gebruiken

De WordPress-SuperSaaS-plugin toont een knop met een tekst zoals “Reserveer nu” waar de gebruiker op kan klikken zodat hij automatisch ingelogd wordt met zijn WordPress-gebruikersnaam bij uw SuperSaaS agenda.

De knop die door de plugin gegenereerd wordt, stuurt de gegevens uit uw WordPress-database mee, en zorgt ervoor dat dezelfde gebruiker in uw SuperSaaS-database wordt aangemaakt of, indien nodig, bijgewerkt. Dit voorkomt dat uw gebruikers twee aparte gebruikersnamen nodig hebben en twee keer zouden moeten inloggen.

Installatie van de WordPress-plugin

 1. De plugin installeren. Voor WordPress 3+ ga naar Dashboard>Plugins, kies “Nieuwe plugin” en zoek naar SuperSaaS. Klik op “Nu installeren”, en vervolgens “Plugin activeren”. Voor oudere versies van WordPress dient u eerst de plugin te downloaden. Vervolgens selecteert u op de WordPress-adminpagina Plugins>Nieuwe Pluginuit het linkermenu. Klik “Uploaden” bovenaan en selecteer de map die u heeft gedownload. Klik “Nu installeren”, volg de instructies op de volgende pagina. Als alles correct is verlopen kunt u nu een Plugin Activeren link aanklikken.
 2. De plugin configureren. Selecteer Instellingen>SuperSaaS in het menu aan de linkerkant en vul de volgende waarden in op het SuperSaaS Instellingen scherm:
  • SuperSaaS accountnaam *– Dit is de naam van uw account (niet uw e-mailadres)
  • SuperSaaS API key *– De API key van uw SuperSaaS account kunt u vinden onderaan de pagina Accountbeheer
  • Agendanaam of URL– U kunt hier de naam van een agenda opgeven, of u kunt een volledige URL opgeven als u de gebruiker op een specifieke pagina in SuperSaaS wilt laten uitkomen
  • Opschrift knop – Opschrift van de knop. Dit wordt standaard “Reserveren” of iets gelijkwaardigs in een van de ondersteunde talen. Als de knop een achtergrondplaatje bevat ziet het systeem dit als tekstwaarde
  • Plaatje van knop – De URL van het achtergrondplaatje. Deze heeft geen standaardwaarde, dus als deze niet ingesteld is, heeft de knop geen achtergrondplaatje. Bijvoorbeeld:
   https://static.supersaas.net/en/but/booknow_red.png
  • Eigen domeinnaam– Als u een eigen domeinnaam heeft gemaakt die naar uw agenda wijst dan kunt u die hier invullen om te zorgen dat deze ook gebruikt wordt door de knop

(* – verplicht veld)

WordPress SuperSaaS Module

WordPress-plugin installeren

In WordPress 3+ is het gemakkelijk om de SuperSaaS plugin te installeren.
 • Ga in WordPress naar het “Dashboard” → kies “Plugins”, klik op “Nieuwe plugin”
 • Zoek naar “SuperSaaS”
 • Klik op “Nu installeren”
 • En vervolgens op “Plugin activeren”
 • Volg de instructies bij punt 2 hierboven

Uw SuperSaaS-instellingen wijzigen zodat ze samenwerken met WordPress

Uw WordPress-database is leidend, wat betekent dat veranderingen in de database van uw WordPress-site door worden gegeven naar SuperSaaS, maar niet de andere kant op. Daarom is het aan te raden om gebruikers hun gegevens niet te laten aanpassen in SuperSaaS omdat dat makkelijk tot verwarring leidt. Als een gebruiker bijvoorbeeld zijn wachtwoord zou mogen wijzigen in SuperSaaS dan zou hij zich waarschijnlijk niet realiseren dat zijn WordPress-wachtwoord dan ongewijzigd is gebleven. Om dit te voorkomen kunt u de volgende wijzigingen toepassen:

 • Op het scherm Toegangsbeheer selecteert u de optie Inloggen en registreren op uw eigen site
 • Op het scherm Toegangsbeheer selecteert u de optie Voorkom dat gebruiker hun eigen gegevens kunnen aanpassen
 • Op het scherm Layout Instellingen vult u in het veld Uw URL de pagina op uw WordPress-site in waar gebruikers kunnen inloggen

Vervolgens dient u zich ervan te verzekeren dat de gegevens uit de WordPress-database overeenkomen met de velden in uw SuperSaaS agenda. Maak de volgende aanpassingen bij Toegangsbeheer:

 • Zet de volgende optie uit: Gebruik het e-mailadres als loginnaam
 • Zet het knopje voor e-mail adres in de kolom Optioneel (of Verplicht)
 • Zet alle andere velden op Niet vragen. Ervan uitgaande dat u de optie Inloggen en registreren op uw eigen site heeft gekozen kunt u de optie Wachtwoordook uitzetten.

U kunt nu de knop op uw eigen site uitproberen. Als beheerder moet u nog steeds inloggen op de normale manier via de SuperSaaS site, dus om te proberen of het werkt dient u zich voor te doen als gewone gebruiker. Als u gebruik wilt maken van superusers dient u te zorgen dat die eerst een keer via WordPress zijn ingelogd, voordat u hun rol verandert op de Gebruikerbeheer pagina.

SuperSaaS Toegangsbeheer

SuperSaaS instellen

Deze afbeelding laat de Toegangsbeheer pagina zien met de gemaakte instellingen zoals hierboven beschreven.

Voeg de knop toe aan uw pagina’s

Zet de opdracht[supersaas] overal op uw pagina’s waar u wilt dat de knop verschijnt. De opdracht kan de optionele parameters after, label en image krijgen om de waarden op de instellingenpagina te overschrijven. Dit kan uitkomst bieden wanneer u meerdere knoppen aan verschillende agenda’s toe wilt voegen, bijvoorbeeld:

[supersaas after="schedule1" label="Reserveer in agenda 1"]
[supersaas after="schedule2" label="Reserveer in agenda 2" image="https://example.com/book_now.gif"]
Meerdere reserveringsknoppen toevoegen aan een WordPress-bericht
Een bericht met meerdere knoppen aanmaken

Veel voorkomende problemen

 • Let op dat de knop alleen zichtbaar is voor gebruikers die ingelogd zijn op uw WordPress-site
 • Als u de melding krijgt e-mail is geen geldig e-mailadres, lees dan de vorige paragraaf nog eens door om te controleren of u alle instellingen wel heeft overgenomen
 • Als de knop de gebruiker wel doorverwijst maar hem niet echt inlogt, en u heeft een URL gebruikt in het invulveld Agendanaam of URL, stel dan het veld Eigen domeinnaam in op het domein uit de URL