Afdrukken

Maak een QR-code die naar uw agenda wijst

QR-codes zijn een manier om links weer te geven als een klein plaatje. Als je dat voor de camera van een mobiele telefoon houd wordt de link geopend. Dat is een handige manier om een link weer te geven op gedrukt materiaal zoals visitekaartjes, flyers of posters, want het voorkomt dat klanten de link over moeten tikken.

QR-code
Als u bovenstaand plaatje via de camera van uw telefoon bekijkt dan opent deze link:
https://www.supersaas.nl/schedule/demonstratie/Therapeut
Deze pagina kan de QR-code laten zien die naar uw eigen agenda wijst als u bent ingelogd.

Op een iPhone kunt u simpelweg door de camera naar de QR-code kijken om die te scannen. Op een Android telefoon is er een optie om de QR-code scanner in Google Search screen aan te zetten. Voor beide telefoon types zijn er apps te downloaden die uitgebreidere mogelijkheden bieden.

Dit plaatje kunt u vervolgens knippen en plakken in het document dat u uit gaat printen. Bij de meeste browsers gaat dat door een rechts-klik met de muis en dan kiezen voor de optie “Afbeelding kopiëren”. In datzelfde menu vindt u ook een optie om het plaatje op te slaan op uw computer als PNG bestand.

U kunt de zogenaamde "URL parameters" toevoegen aan de link zodat deze bijvoorbeeld op een specifieke datum opent. Het is ook mogelijk om de maat van de QR-code aan te passen zodat hij beter past in uw document. U doet dit door de URL aan te passen van het plaatje. Dit gaat het makkelijkste door een rechtsklik met de muis op de QR-code, en dan te kiezen voor “Open in nieuw tabblad”. Daar kunt u de URL aanpassen en het plaatje verandert dan vanzelf mee.