Support
Documentatie

Maak een QR-code die naar uw agenda wijst

QR-codes zijn een manier om links weer te geven als een klein plaatje. Als je dat voor de camera van een mobiele telefoon houdt, wordt de link geopend. Dat is een handige manier om een link weer te geven op gedrukt materiaal zoals visitekaartjes, flyers of posters, want het voorkomt dat klanten de link over moeten tikken.

Als u bovenstaand plaatje via de camera van uw telefoon bekijkt dan opent deze link:
https://www.supersaas.nl/schedule/demonstratie/Therapeut
Deze pagina kan de QR-code laten zien die naar uw eigen agenda wijst als u bent ingelogd.

Op een iPhone kunt u simpelweg door de camera naar de QR-code kijken om die te scannen. Op een Android telefoon is er een optie om de QR-code scanner in Google Search screen aan te zetten. Voor beide telefoon types zijn er apps te downloaden die uitgebreidere mogelijkheden bieden.

Dit plaatje kunt u vervolgens knippen en plakken in het document dat u uit gaat printen. Bij de meeste browsers gaat dat door een rechts-klik met de muis en dan kiezen voor de optie “Afbeelding kopiëren”. In datzelfde menu vindt u ook een optie om het plaatje op te slaan op uw computer als PNG-bestand.

U kunt zogenaamde “URL-parameters” toevoegen aan de link zodat deze bijvoorbeeld op een specifieke datum opent. Het is ook mogelijk om de maat van de QR-code aan te passen zodat hij beter past in uw document. Dat kunt u doen door deze link naar de QR-code te openen. Vervolgens kunt u de URL aanpassen met de aanvullende URL-parameters en het plaatje verandert dan vanzelf mee.