Documentatie
Afdrukken

SuperSaaS op mobiele apparaten gebruiken

Als uw klanten een SuperSaaS agenda bezoeken via hun mobiele telefoon of een tablet, toont het systeem automatisch een geoptimaliseerde versie voor deze apparaten. U hoeft hiervoor geen instellingen te wijzigen. Deze mobiele versie kan desgewenst echter vervangen worden door de desktop versie en vice versa. Als u SuperSaaS regelmatig bezoekt vanaf een mobiel apparaat, wilt u wellicht een icoon het toegangsscherm van uw mobiele telefoon installeren zodat u altijd eenvoudig toegang heeft tot uw agenda.

iPhone
Als uw account al enige tijd bestaat kan het zijn dat u gebruik maakt van een oudere versie van de mobiele interface. Op de pagina Layout Instellingen kunt u instellen dat u de nieuwste versie wilt gebruiken met de optie “Gebruik de nieuwe stijl op mobiele apparaten”.

De mobiele versie op een desktop computer gebruiken

Om de mobiele versie van de site uit te proberen op een desktop kunt u www.supersaas.nl vervangen door m.supersaas.nl in de link naar uw agenda. Door ?m=1 aan het einde van de URL te plakken toont u ook de mobiele versie, dat is handig als u https of uw eigen domeinnaam gebruikt.

Het kan ook handig zijn om de mobiele versie te gebruiken als u een versie wilt die niet teveel schermruimte inneemt, bijvoorbeeld omdat u de agenda in een “iframe” heeft geplaatst op uw eigen site.
De mobiele versie wordt getoond aan iedere domeinnaam die met m. begint, dus als u uw agenda bereikbaar hebt gemaakt onder een eigen domeinnaam dan kunt u daar eventueel ook een variant met m. van aanmaken.

De desktop versie gebruiken op een mobiel apparaat

Op mobiele “tablets” met een groot scherm, zoals de iPad, kan het handig zijn om de desktop versie te gebruiken in plaats van de mobiele versie. Een snelle internet verbinding is wel aan te raden. U kunt overschakelen met de link “Desktop versie” onderaan de pagina. Zie de instructies in de vorige paragraaf als u weer terug wilt schakelen.

Als u de desktop versie standaard wilt tonen op een mobiel apparaat, dan kunt u www.supersaas vervangen door d.supersaas in de URL van de agenda.

Verschillen tussen de mobiele site en de gewone site

De mobiele site is geoptimaliseerd voor kleine schermen en langzame verbindingen. Veel bladzijden worden daarom van tevoren klaargezet op server voor ze naar de telefoon worden gestuurd op een manier die voorkomt dat er grote JavaScript bestanden moeten worden gedownload.

De pagina’s met instellingen van de beheerder zijn niet geoptimaliseerd voor de mobiele telefoon, de aanname is dat u de site instelt vanaf uw desktop.

SuperSaaS als “App” installeren op een iPhone of iPad

Als u regelmatig uw agenda bekijkt vanaf een iPhone, dan kan het handig zijn om SuperSaaS als icoon op te slaan op het beginscherm van een iPhone (of iPad).

  1. Als u regelmatig uw SuperSaaS agenda bekijkt op een iPhone of iPad dan kan het handig zijn om hem als icoontje op het beginscherm te zetten.
  2. Hiervoor moet u eerst uw agenda bezoeken in “Safari” op uw telefoon of iPad.
  3. Als de pagina geladen is dan klikt u op deel icoon (of oud 7 deel icoon op apparaten met oudere versies van iOS) en selecteert u de optie Zet op beginscherm in het menu dat verschijnt.
  4. Vervolgens verschijnt er een SuperSaaS icoontje op uw beginscherm waarmee u in één keer naar de agenda kan springen. Het ziet er uit als een “App”, maar u hoeft hiervoor dus niet naar de “App Store” te gaan. Als u meerdere agenda’s heeft kunt u deze handeling voor iedere agenda apart herhalen.
iPhone beginscherm

U hoeft niet naar de App store te gaan om bovenstaande te bewerkstelligen.

SuperSaaS op het beginscherm zetten van een Android telefoon

Om een SuperSaaS agenda op het beginscherm van een Android telefoon te zetten zodat u er met één handeling bij kan doet u de volgende stappen:

  1. Voeg in de browser een bladwijzer toe voor uw SuperSaaS agenda
  2. Ga naar het home screen waar u het icoontje wilt toevoegen
  3. Druk enige tijd op een lege ruimte om het menu Toevoegen aan startscherm te krijgen
  4. Selecteer Snelkoppelingen
  5. Selecteer Bladwijzers
  6. Selecteer de bladwijzer die u in de eerste stap heeft aangemaakt