Afdrukken

Uw reserveringsproces uitproberen

Het is belangrijk om te beseffen dat de SuperSaaS-site er anders uitziet voor u, als u ingelogd bent als beheerder, dan voor uw bezoekers. Uw bezoekers zien bijvoorbeeld de navigatieknoppen die gebruikt worden om te beheren, zoals Configureren en Beheren niet. Waarschijnlijk wilt u ook de afspraakdetails van andere mensen verbergen, zodat gebruikers alleen hun eigen afspraak gegevens zien. Ook is het zinvol om de instellingen voor e-mail bevestigingen uit te proberen, omdat deze er voor normale gebruikers anders uit zien dan voor de beheerder.

Door deze verschillen is het belangrijk om het reserveringsproces uit te proberen vanuit het perspectief van een normale gebruiker, zodat u zeker weet dat het proces er uit ziet zoals u voor ogen heeft. Er zijn drie manieren om te schakelen tussen de beheerders- en gebruikerstoegang tot de agenda. Alle drie de manieren worden hieronder uitgelegd, we beginnen met de eenvoudigste methode: uitloggen als beheerder en inloggen als gebruiker (en vice versa).

Log uit als beheerder en log in als gebruiker

Om te beginnen is het een goed idee om de URL van de agenda op te slaan in uw browser (bookmark), zodat u hier altijd eenvoudig naartoe kunt navigeren. U logt nu uit als beheerder door te klikken op de link uitloggen rechts boven in uw scherm. Nu keert u terug naar de agenda door op de bookmark te klikken (mocht u terug zijn gegaan naar de agenda via de terug knop in uw browser, klik dan ook even op verversen, zodat u geen oude versie van de agenda te zien krijgt). U kunt de agenda nu uitproberen (en gebruiken) als een normale gebruiker. Om verdere wijzigingen te maken in de configuratie van de agenda logt u weer in als beheerder, verandert u instellingen en logt u weer uit om de agenda als gebruiker uit te proberen.

Bovenstaand proces is enigszins omslachtig. Wellicht probeert u heen en weer te navigeren tussen verschillende tabbladen in uw browser, maar dit biedt geen oplossing. De browser slaat uw laatste login instellingen namelijk ‘hulpvaardig’ op en past deze toe op alle tabbladen. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door een tweede browser te gebruiken.

Gebruik een tweede browser om uw instellingen te testen

Een goed alternatief voor het in- en uitloggen tussen de beheerders- en gebruikersrol is om een tweede browser te gebruiken. In de ene browser kunt u nu inloggen als beheerder en in de andere als gebruiker. Nu hoeft u niet meer in- en uit te loggen maar kunt u gewoon van browser wisselen. Let er wel op dat u bij het maken van wijzigingen de pagina wellicht even moet Verversen.

Als u slechts een browser op uw computer heeft geïnstalleerd, kunt simpelweg een tweede browser downloaden en installeren. Firefox, Chrome en Safari zijn allemaal goede browsers die gratis te downloaden zijn. Als u een tweede computer heeft waarmee u SuperSaaS kunt bekijken, dan zou dat natuurlijk ook een optie zijn.

Browser Logo’s
Als u wijzigingen maakt in uw agenda, blijft de agenda zichtbaar voor de eindgebruiker. Mocht u aan het experimenteren zijn met de instellingen, dan wilt u de agenda hoogst waarschijnlijk even afschermen voor gebruikers. Dit kan door te klikken op Agenda blokkeren op het tabblad Overzicht van de Configuratie pagina. Vergeet niet om de agenda weer te deblokkeren als u klaar bent met de wijzigingen.

Toegang via andere domeinen

Als u geen tweede browser wilt installeren is er nog een andere mogelijkheid om niet in- en uit te hoeven loggen: gebruik een ander domein van SuperSaaS om de agenda te bekijken. Op deze manier ziet de browser dit als een andere site. Er zijn verschillende domein alternatieven beschikbaar voor supersaas.nl, zoals supersaas.net en supersaas.com. Als u de agenda wilt testen als superuser, wat wederom voor een andere weergave zorgt, dan kan deze optie een goed alternatief zijn voor een derde browser. U zult de volledige URL naar uw agenda moeten gebruiken met de andere domeinen; u kunt niet simpelweg supersaas.net losstaand intypen en proberen in te loggen, omdat het systeem u dan automatisch terug zal sturen naar supersaas.nl.

Als u het betalingssysteem uit wilt testen, dan is daar een speciale test modus voor. Meer informatie hierover kunt in deze handleiding over betaling instelling vinden.