SuperSaaS logo

NIEUWSBRIEF

SuperSaaS header

SuperSaaS is deze maand 10 geworden, wat ons één van de oudste bedrijven maakt in onze branche. Wij vertellen u graag waar wij ons het afgelopen jaar mee bezig hebben gehouden:

Nieuwe features: u vraagt, wij bouwen

Wij streven ernaar om het meest flexibele reserveringssysteem op de markt te zijn. We voegen daarom vaak nieuwe features toe.

Zo houdt ook u zich aan de nieuwe AVG privacywetgeving

Weet welke stappen u moet nemen om aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming te voldoen.

Uw agenda overzetten naar HTTPS

Veel websites stappen over op HTTPS voor een betere beveiliging en privacy. Wij leggen graag uit hoe u dat ook voor uw SuperSaaS agenda kan instellen.

SuperSaaS 10 jaar, wij blijven ontwikkelen

We blijven ons verbazen over de toepassingen waar SuperSaaS voor gebruikt wordt, en we blijven SuperSaaS aanpassen


Nieuwe features: u vraagt, wij bouwen

Mede op basis van uw feedback hebben we weer nieuwe features gebouwd. Dit is een kleine selectie van de belangrijkste van de afgelopen tijd:

 • Nieuw design voor mobiel & tablets
  We hebben het design voor mobiele telefoons en tablets aangepast naar een modernere en meer “responsive” layout. In uw account kunt u bij de “Layout instellingen” kiezen welk design u wilt gebruiken. We hebben er ook voor gezorgd dat de pagina’s voor de beheerder makkelijker te gebruiken zijn op mobiele apparaten.

Nieuwe mobiele versie

 • Webhook functionaliteit uitgebreid
  Een webhook kan een signaal sturen naar een andere website als er iets veranderd in uw SuperSaaS account. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw Google agenda synchroniseren bij elke verandering in uw SuperSaaS agenda. We hebben twee nieuwe webhooks gemaakt die een signaal sturen bij een herinneringsbericht of een follow-up bericht. Die kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een video conferentie op te starten zodra de afspraak gepland is of om achteraf een enquête te versturen. Hoewel webhooks vaak door programmeurs gebruikt worden zijn ze ook prima zonder programmeerkennis te gebruiken. Via Zapier of Integromat kunt u zelf koppelingen maken tussen SuperSaaS en andere bekende websites zoals MailChimp of Google Docs. Klik op de volgende link voor een uitgebreide uitleg over webhooks.
 • API voor programmeurs uitgebreid
  We hebben nieuwe mogelijkheden voor programmeurs toegevoegd waarmee SuperSaaS is te integreren in een andere website. Verder hebben we de developer documentatie bijgewerkt met kopieer/plak voorbeelden en hebben we modules toegevoegd voor een aantal populaire programmeertalen.
 • Meer talen toegevoegd
  Voor de eindgebruiker is het nu mogelijk om de agenda te zien in de talen Chinees, Koreaans en Indonesisch, wat het totaal op 32 ondersteunde talen brengt.

De nieuwe privacywetgeving AVG

Op 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in voor alle bedrijven met gebruikers in de Europese Unie. Hoeveel werk het is om te voldoen aan die wet hangt af van wat uw bedrijf precies doet. Als er persoonsgegevens in uw SuperSaaS agenda staan, wat vaak het geval zal zijn, dan kan het nodig zijn om actie te ondernemen. We leggen daar meer over uit op onze AVG pagina en in deze blogpost over de AVG.


Uw agenda overzetten naar HTTPS

Google en bekende webbrowsers pleiten er steeds meer voor dat er een SSL-encryptie (HTTPS) op elke website staat. Het is verstandig om uw SuperSaaS agenda daar ook op over te zetten, als u dat niet al gedaan heeft. Als u uw agenda gebruikt op het supersaas.nl domein, kunt u door middel van een paar kleine aanpassingen SSL activeren. Als u de agenda op uw eigen domein gebruikt zijn er meer stappen nodig. U kunt deze blog over SSL lezen voor extra uitleg, of naar de handleiding eigen domeinnaam gaan om te migreren naar SSL.


SuperSaaS 10 jaar, wij blijven ontwikkelen

Deze maand is SuperSaaS tien jaar oud – een eeuwigheid in het internettijdperk. We blijven ons verwonderen over de nieuwe toepassingen die klanten bedenken. Het blijkt dat als mensen het gemak van online reserveren eenmaal hebben ontdekt dat ze het voor allerlei dingen gaan gebruiken. Zoals inschrijven voor bardienst op de voetbalclub of het inroosteren van vrijwilligers op een evenement. Nu het met webhooks makkelijk is geworden om SuperSaaS te koppelen is er een hele categorie toepassingen bij gekomen. Vergaderkamers springen vanzelf van het slot als de meeting moet beginnen en de verlichting in de sporthal gaat vanzelf uit na de wedstrijd. Mogelijkheden die we ons niet konden voorstellen toen het systeem ooit ontworpen werd.

Wat gaan we doen in de volgende 10 jaar? We hebben een verzoeklijst met honderden mogelijke verbeteringen, dus daar gaan we gewoon mee verder. Veel mogelijkheden brengen wel het risico dat nieuwe gebruikers verdwalen, dus we gaan extra aandacht geven aan het makkelijker maken. En er zullen vast weer externe ontwikkelingen komen die ons gaan raken. Toen we begonnen had bijvoorbeeld nog bijna niemand een smartphone. Nu houden we in de gaten wat kunstmatige intelligentie en spraaksturing voor ons gaat betekenen. We zien de nieuwe ontwikkelingen met vertrouwen tegemoet terwijl we verder bouwen.

Inventieve gebruikers

Uw feedback is welkom

We vinden het altijd prettig om van onze klanten te horen. U kunt ons bereiken via het feedbackformulier op onze website of door simpelweg op deze e-mail te reageren. We hebben een aantal interessante video’s geplaatst op ons YouTube kanaal. Als u wat vaker op de hoogte gesteld wil worden van interessante updates en tips, dan kunt u ons volgen op Facebook.