Verbindend opvoeden

Straffen en belonen blijken niet zo'n goed idee.

Kijken we maar naar de talloze burn-outs en andere stressgerelateerde aandoeningen die de huidige actieve generatie treffen.

Opgroeien in een omgeving waar heel veel moet en weinig mag, blijkt later zijn tol te eisen.

Pas wanneer we opvoeden zien als het letterlijk voeden van onze kinderen met de nodige aandacht, respect en medeleven, gepaard met duidelijke grenzen en een sterk houvast, kunnen onze kinderen uitgroeien tot hun grootste potentieel.

Immers, kinderen die goed gehecht zijn, zijn later meer zelfverzekerd, zitten beter in hun vel, hebben een positiever zelfbeeld en zijn beter in staat om betekenisvolle relaties aan te gaan.

En ook grenzen, structuur en rituelen zijn nodig voor een stevige basis. 

We gaan dieper in op de nadelen van opvoeden met straffen, belonen, time-outs en dikke duimen….en vooral hoe het anders kan.

De lezing is gebaseerd op een therapeutische achtergrond, aanvullende vormingen en vakliteratuur binnen deze materie. En alles wat wordt verteld is letterlijk doorleefd en vooral doorvoeld in de dagelijkse praktijk van het opvoeden. Op die manier komen niet alleen de voordelen, maar ook de moeilijkheden en valkuilen aan bod.

Deze lezing vindt plaats bij In Lief Leven te Tessenderlo, schoterweg 229, 3980 Tessenderlo. 

Het annnulatiebeleid vind je op onze website. Door het inplannen van een activiteit ga je akkoord met onze annulatievoorwaarden.