Er is een nieuwe versie beschikbaar van deze pagina

WordPress plugin voor het SuperSaaS reserveringssysteem

SuperSaaS is flexibele online software om reserveringen te laten maken en afspraken mee bij te houden. Deze pagina legt uit hoe SuperSaaS geïntegreerd kan worden in een website die is gebaseerd op het WordPress CMS.

WordPress login in uw SuperSaaS agenda gebruiken

De WordPress SuperSaaS plugin toont een knop met een tekst zoals “Reserveer nu” waar de gebruiker op kan klikken zodat hij automatisch ingelogd wordt met zijn WordPress gebruikersnaam bij uw SuperSaaS agenda. Als u uw gebruikers niet laat inloggen op uw eigen site met de gebruikersregistratie van WordPress dan moet u de algemene instructies volgen om de agenda in uw site te integreren.

De knop die door de plugin gegenereerd wordt stuurt de gegevens uit uw WordPress database mee, en zorgt ervoor dat dezelfde gebruiker in uw SuperSaaS database wordt aangemaakt of, indien nodig, bijgewerkt. Dit voorkomt dat uw gebruikers twee aparte gebruikersnamen nodig hebben en twee keer zouden moeten inloggen.

Installatie van de WordPress plugin

 1. De plugin installeren. Voor WordPress 3+ ga naar “Dashboard” → “Plugins”, kies “Nieuwe plugin” en zoek naar “SuperSaaS”. Klik op “Nu installeren”, en vervolgens “Plugin activeren”. Voor oudere versies Download eerst de plugin naar uw computer. Op de admin pagina in WordPress kiest u vervolgens in het menu aan de linkerkant “Plugins” → “Nieuwe plugin”. Kies “Uploaden” bovenaan, selecteer de file die u gedownload heeft, en klik op de knop “Nu installeren”. Als alles goed gaat kunt u nu op de link “Plugin activeren” klikken. (U kunt de zip file ook handmatig uitpakken en uploaden met een ftp programma als u dat prettiger vindt)
 2. De plugin configureren. Kies in het menu aan de linkerkant “Instellingen” → “SuperSaaS”. Vul de volgende waardes in bij de instellingen:
  • SuperSaaS Accountnaam. Dit is de naam van uw account (niet uw e-mailadres)
  • SuperSaaS wachtwoord. Dit is het wachtwoord dat de beheerder gebruikt om in te loggen bij SuperSaaS
  • Agendanaam of URL. U kunt hier de naam van een agenda opgeven, of u kunt een volledige URL opgeven als u de gebruiker op een specifieke pagina in SuperSaaS wilt laten uitkomen
  • Plaatje van knop. Als u dit blanco laat dan wordt een standaard knop gebruikt met de tekst uit het invulveld “Opschrift knop”. U kunt hier een URL invullen zoals: “http://cdn.supersaas.net/nl/but/reserveren_rood.png”
  • Eigen domeinnaam. Als u een eigen domeinnaam heeft gemaakt die naar uw agenda wijst dan kunt u die hier invullen om te zorgen dat deze ook wordt gebruikt door de knop
 3. Maak de knop zichtbaar op uw site. Plaats op iedere pagina waar u de knop wilt zien de code [supersaas]. De code kan optioneel nog de parameters “after”, “label” en “image” bevatten die de waarden uit de instellingenscherm overschrijven. Dit is handig als u meerdere knoppen naar verschillende agenda’s wilt laten wijzen, bijvoorbeeld:
  [supersaas after="agenda_1" label="Reserveer in agenda 1"]
  [supersaas after="agenda_2" label="Reserveer in agenda 2" image="book_now.gif"]
WordPress SuperSaaS module

WordPress plugin installeren

In WordPress 3+ is het gemakkelijk om de SuperSaaS plugin te installeren.
 • In WordPress ga naar het “Dashboard” en kies “Plugins”, klik op “Nieuwe plugin”
 • Zoek naar “SuperSaaS”
 • Klik op “Nu installeren”
 • En vervolgens op “Plugin activeren”
 • Volg de instructies bij punt 2 hierboven

Uw SuperSaaS instellingen wijzigen zodat ze samenwerken met WordPress

Uw WordPress database is leidend, dat betekent dat veranderingen in de database van uw WordPress site door worden gegeven naar SuperSaaS, maar niet de andere kant op. Daarom is het aan te raden om gebruikers hun gegevens niet te laten aanpassen in SuperSaaS omdat dat makkelijk tot verwarring leid. Als een gebruiker bijvoorbeeld zijn wachtwoord zou mogen wijzigen in SuperSaaS dan zou hij zich waarschijnlijk niet realiseren dat zijn WordPress wachtwoord dan ongewijzigd is gebleven. Om dit te voorkomen kunt u de volgende wijzigingen maken:

Ten tweede moet gezorgd dat de gegevens uit de WordPress database overeenkomen met de velden in uw SuperSaaS agenda. Maak de volgende aanpassingen bij “Toegangsbeheer”:

U kunt nu de knop op uw eigen site uitproberen. Als beheerder moet u nog steeds inloggen op de normale manier via de SuperSaaS site, dus om te proberen of het werkt moet u zich voordoen als gewone gebruiker. Als u “superusers” wilt gebruiken dan moet u zorgen dat die eerst een keer via WordPress zijn ingelogd, voordat u hun privilege instelt op “superuser” aan de SuperSaaS kant.

SuperSaaS toegangsbeheer

SuperSaaS instellen

De afbeelding links laat de “Toegangsbeheer” pagina zien met de gemaakte instellingen zoals hierboven beschreven.

Veel voorkomende problemen