Er is een nieuwe versie beschikbaar van deze pagina

Uw reserveringsproces uitproberen

Het is belangrijk om te beseffen dat de SuperSaaS site er anders uitziet voor u, als u ingelogd bent als beheerder, dan voor uw bezoekers. Bezoekers krijgen bijvoorbeeld niet de knoppen te zien waarmee ze naar de configuratieschermen kunnen en in veel gevallen zult u ook willen dat ze minder informatie over de afspraken kunnen zien dan u. U zult misschien niet willen dat alle bezoekers elkaars naam en e-mail kunnen zien, maar u wilt die zelf natuurlijk wel kunnen zien. Een ander verschil kan zijn dat, afhankelijk van de instellingen, bevestigings- en herinneringsmails wel naar uw gebruikers worden gestuurd en niet naar u of juist andersom. Om te controleren of alles voor uw gebruikers naar wens verloopt is het dus belangrijk dat u het inloggen en het reserveringsproces vanuit het oogpunt van een gebruiker uitprobeert.

Om de agenda als gewone gebruiker uit te proberen heeft u een paar opties. De meest voor de hand liggende optie is om het webadres van uw systeem te onthouden, uit te loggen als beheerder, en terug te gaan naar die bladzijde, zodat u die ziet als gewone gebruiker. Als u de “Terug” knop van uw browser gebruikt, moet u wellicht ook nog op de knop “Verversen” klikken om te voorkomen dat de browser u een oud plaatje laat zien. Nu kunt u uitproberen of alles klopt vanuit de gebruiker gezien. Als u iets ziet dat u wilt veranderen, moet u weer uitloggen als gewone gebruiker, inloggen als beheerder, de wijzigingen maken, weer uitloggen en dan opnieuw inloggen als gewone gebruiker. Zoals u ziet wordt dat vrij snel een omslachtig klusje. U komt misschien in de verleiding om te proberen een nieuw venster te openen in uw browser en daar in te loggen als gebruiker. Maar helaas is uw browser zo “behulpzaam” om het uitloggen in het ene venstertje ook toe te passen op alle andere venstertjes, dus daar schiet u niets mee op.

Logo’s van verschillende browsers

Gebruik een tweede browser om uw agenda te proberen

Een goede oplossing om te voorkomen dat u steeds heen en weer moet schakelen is het gebruik van een tweede browser. Als u maar één browser heeft op uw computer kunt u gewoon nog een tweede downloaden en installeren. Firefox, Chrome en Safari zijn allemaal goede browsers en gratis te downloaden. Als u de beschikking heeft over een tweede computer waarop u de site kunt proberen, werkt dat natuurlijk ook.

Als u geen tweede browser wilt installeren, is er nog een ander trucje dat u kunt gebruiken om te voorkomen dat u uit moet loggen. Als u namelijk een andere domeinnaam gebruikt om SuperSaaS te bereiken heeft uw browser niet door dat het om dezelfde site gaat. Er zijn een aantal domeinnamen die allemaal naar dezelfde SuperSaaS wijzen, zoals “supersaas.net” en “supersaas.com”. Als u echter in het Nederlands wilt werken dan kunt u het handigste “supersaas.be” gebruiken in plaats van “supersaas.nl” (of andersom natuurlijk als u de Belgische domeinnaam al gebruikt). U moet wel meteen het hele webadres van de agenda gebruiken want als u alleen “supersaas.be” intikt wordt u automatisch doorverwezen naar supersaas.nl.

Terwijl u wijzigingen maakt aan de instellingen is het systeem gewoon te gebruiken door anderen. Als u wat aan het experimenteren bent met de software kan het wenselijk zijn dat gebruikers niet kunnen meekijken. Op de overzichtspagina van het configuratiescherm vindt u een knop “Agenda blokkeren” die er voor zorgt dat alleen de beheerder en superusers de agenda nog kunnen zien, gewone gebruikers zien dan alleen een melding dat de agenda geblokkeerd is. De inhoud van die melding kunt u zelf aanpassen.

Iedere wijziging die u als gebruiker maakt, kunt u in een ander venster als beheerder weer ongedaan maken. Als u betalingen via PayPal of iDeal wilt testen dan is daar een speciale instelling voor, daarover vindt u meer in de documentatie over betalingen.

De meeste wijzigingen zijn direct zichtbaar in het venster waarin u ze heeft gemaakt, maar als u een tweede venster open heeft staan, zijn wijzigingen daarin pas zichtbaar nadat dat venster is ververst. De knop “verversen” van uw browser zorgt dat alles opnieuw gedownload wordt, dus dat bereikt het beoogde effect, maar u kunt ook op een willekeurige link klikken waardoor er een andere pagina geladen wordt.


Volgende hoofdstuk: Pas de workflow aan