Er is een nieuwe versie beschikbaar van deze pagina

De agenda in uw site integreren

Als u eenmaal tevreden bent met hoe uw agenda er uit ziet en u heeft uitgeprobeerd of het maken van een reservering ook zo werkt als de bedoeling is als u als eindgebruiker bent ingelogd, dan moet u zorgen uw reserveringssysteem te vinden is voor uw gebruikers.

U heeft verschillende mogelijkheden om uw agenda vindbaar te maken:

  1. U kunt een link op uw eigen website zetten die naar uw SuperSaaS agenda wijst. Dit is de makkelijkste manier, en de optie die de meeste mensen kiezen.
  2. U kunt de pagina’s van SuperSaaS inbedden in een venster in uw eigen site. Deze optie is geschikt als u uw eigen tekst en knoppen op dezelfde pagina wilt tonen.
  3. U kunt de link mailen naar uw gebruikers, of het op Twitter of Facebook zetten. Ook als u geen eigen website heeft kunt u zo mensen naar uw reserveringssysteem krijgen.

Deze handleiding kan de voorbeelden aanpassen met de gegevens uit uw account als u inlogt als beheerder.

Een link naar SuperSaaS op uw eigen website zetten

Als u een eigen website heeft dan kunt u daar een link aan toe voegen of dit laten doen door degene die de site onderhoud. U kunt het juiste webadres van uw agenda vinden door op de knop “Configureren” te klikken.

U kunt bijvoorbeeld een eenvoudige HTML link maken, zoals deze: Reserveer nu!

<a href="https://www.supersaas.nl/schedule/demonstratie/Therapeut">Reserveer nu!</a>

Of u kunt in plaats daarvan een knop met een plaatje gebruiken, zoals deze:   Reserveer nu!

<a href="https://www.supersaas.nl/schedule/demonstratie/Therapeut">
<img src="//static.supersaas.net/nl/but/reserveren.png" alt="Reserveren"/></a>

Als u wilt kunt u één van deze voorbeeld knoppen kopiëren naar uw eigen site:

Reserveren Reserveer nu Maak een reservering! Maak een online afspraak Maak nu een afspraak Boek nu!   meer…

Iedere agenda heeft zijn eigen webadres, dus als u meerdere reserveringssystemen maakt dan kunt u uw gebruikers een keuze bieden door verschillende links op uw site te zetten.

Als gebruikers in moeten loggen op uw eigen site dan kunt u een interface maken zodat ze automatisch worden ingelogd bij SuperSaaS zonder dat ze daar opnieuw een account hoeven aan te maken. De makkelijkste manier om dit te doen is door alle benodigde informatie mee te geven op het moment dat de gebruiker op de “Reserveer Nu” knop klikt. Het systeem maakt dan indien nodig een login aan voor de gebruiker en logt hem meteen in. Als uw site gebruikt maakt van één van de volgende systemen dan kunt u een kant-en-klare module downloaden waarmee het eenvoudig te doen is:

Als u gebruik maakt van een ander systeem en u bent technisch voldoende onderlegd om zelf een interface te maken dan vindt u de gegevens daarvoor in de (Engelstalige) documentatie voor programmeurs.

Als u het niet prettig vindt dat er “supersaas.nl” boven aan de bladzijde staat kunt u ook een eigen domeinnaam naar uw agenda laten wijzen, zodat gebruikers niet hoeven te weten dat ze zich niet op uw site bevinden. Dit vereist een klein beetje technische vaardigheid, de details kunt u vinden in de documentatie over een eigen domeinnaam gebruiken. Als u een eigen domeinnaam gebruikt heeft dat het voordeel dat gebruikers die alleen de domeinnaam weten en niet de volledige link nog steeds op uw site uitkomen. Deze naam wordt ook gebruikt in links in uitgaande e-mails. Een andere manier om te voorkomen dat mensen “supersaas.nl” zien is door de site in een venster op uw eigen site te zetten, zoals in de volgende paragraaf wordt uitgelegd.

iframe integratie

SuperSaaS binnen een venster op uw eigen site laten zien

Als u meer controle nodig heeft over het uiterlijk van de pagina dan beschikbaar is in de instellingen dan kunt u de agenda binnen een venster op uw eigen webpagina laten zien. Op de pagina “Layout Instellingen” kunt u de kop- en voettekst van SuperSaaS verwijderen zodat u ze kunt vervangen door iets van uzelf. Dit is een voorbeeld van hoe u een zogenaamde “iframe” maakt in HTML op uw eigen site:

<iframe width="600" src="https://www.supersaas.com/schedule/demo/Therapist"></iframe>

Als de kalender niet goed in het venster past dat u gebruikt dan kunt u ook de mobiele versie van de site gebruiken door m.supersaas.nl te gebruiken als domeinnaam.

<iframe width="300" src="https://m.supersaas.com/schedule/demonstratie/Therapeut"></iframe>

Als uw agenda zo is ingesteld dat gebruikers naar uw site terug worden gestuurd na het boeken, dan staat de pagina waar ze bij terugkomst op landen ook in de iframe. Met dit stukje JavaScript in de <body> van de landingspagina kunt uit de browser laten “ontsnappen” zodat hij zonder iframe wordt getoond:

<script>if (window != top) top.location.href = location.href</script>

Andere manieren voor gebruikers om uw agenda te vinden

Uw agenda is niet bereikbaar voor zoekmachines, zoals hier wordt uitgelegd, dus mensen kunnen uw reserveringssysteem alleen vinden als ze de link weten. Als u geen website heeft dan kunt een SuperSaaS ook op zichzelf gebruiken. Twitter of Facebook zijn bijvoorbeeld populaire manieren om een link rond te sturen. In de handleiding "agenda toevoegen aan Facebook" wordt uitgelegd hoe u de agenda zo kunt plaatsen zodat hij permanent zichtbaar blijft op uw Facebook pagina. Als u het systeem met een kleine groep gebruikt, bijvoorbeeld om of te spreken wie er mee gaat carpoolen, dan kunt u simpel weg de link naar de agenda e-mailen. Als uw bedrijf folders of flyers heeft dan kunt u het webadres daar bijvoorbeeld ook inzetten.

Datum en schermkeuze voorselecteren

Normaal gesproken wordt de kalender weergegeven op de datum van vandaag met de schermkeuze (dag/week/maand/etc.) die u heeft ingesteld op het tabje “Uiterlijk”. Als u een begindatum heeft opgegeven op de pagina “Openingstijden” dan start de agenda op die dag, tenzij die datum al gepasseerd is. U kunt een link ook zo aanpassen dat gebruikers op een specifieke datum terecht komen, en in het overzicht van uw keuze. Dit doet u door de datum aan de link toe te voegen met de woorden "day", "month" en "year". Om bijvoorbeeld mensen te laten reserveren voor een kerstfeestje zou u iets dergelijks op uw site kunnen zetten:

<a href="https://www.supersaas.nl/schedule/demonstratie/Kerstfeest?day=24&month=12">
Geef u op voor het feest</a>

U kunt ook linkjes plaatsen in de witte ruimte boven de kalender. Dat is handig als u meer dan één agenda heeft, zodat mensen makkelijk van de ene naar de andere kunnen. Op het configuratiescherm, tabje “Uiterlijk”, kunt u de URL plakken in het tekstveld met de titel “Tekst voor het witte gedeelte boven de agenda”. Over het algemeen kunt u gewoon het adres uit uw browser kopiëren om ervoor te zorgen dat de gebruiker hetzelfde ziet als u. Bijvoorbeeld:

Klik hier om naar de “Vergaderzalen” demo te springen, ingezoomd op “Zaal 1” in de maand kalender.
[https://www.supersaas.nl/schedule/demonstratie/Vergaderzalen/Zaal_1?view=month]

Om een pagina met een tabel kleiner of groter te maken is er de "per_page" parameter, hiermee kunt u de standaardlengte van lijsten veranderen:

https://www.supersaas.nl/schedule/demonstratie/Fitness_club?view=free&per_page=5

Terug naar de documentatie index