Er is een nieuwe versie beschikbaar van deze pagina

Betalingen accepteren via iDeal

iDeal

Het is mogelijk om uw klanten reserveringen of kredietaankopen te laten betalen met iDeal als betalingsmiddel naast, of in plaats van, PayPal. De iDeal betalingen worden afgehandeld via de betaaldienst Mollie, het is dus noodzakelijk dat u daar een account heeft (of bij Mollie’s dochterbedrijf Paytor). Een Mollie account is gratis, ze brengen een bedrag in rekening per transactie en maken de rest aan u over (uw klant ziet een betaling aan “Mollie Payments” op zijn rekeningoverzicht). Na een betaling door één van uw klanten worden onze servers automatisch geïnformeerd door de servers van Mollie of de betaling geslaagd is. Afhankelijk van de uitkomst van de betaling en hoe uw agenda is ingesteld wordt vervolgens een bevestiging verstuurd.

1. Opzetten van een Mollie account en iDeal activeren

Mollie

Allereerst moet u een account aanmaken op www.mollie.nl. Nadat u een account hebt aangemaakt kunt u op hun site de iDeal betaaldienst activeren (onder de optie “Beheer” → “Mijn Account” → “Diensten”). Zij zullen diverse gegevens van u nodig hebben om iDeal te activeren, zoals een kopie van een identiteitsbewijs en een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat uw account voor iDeal geactiveerd is. Als onderdeel van de activatie moet u verder een “websiteprofiel” aanmaken.

Accountgegevens Mollie

Op de pagina “Accountgegevens” in uw Mollie account vindt u bovenaan uw “Partner ID / klant ID” dit nummer heeft u nodig in de volgende stap.

2. Instellen van de Mollie gateway in SuperSaaS

In uw SuperSaaS account op de pagina “Betaalinstellingen” zorgt u voor de volgende instellingen:

Deze instructies zijn overigens niet werkelijk zichtbaar in de winkel, ze worden door het systeem gelezen en daardoor wordt een knop voor iDeal getoond.

3. De iDeal betaling uitproberen

Het is verstandig om eerst het hele reserveringsproces uit te proberen alsof u een klant bent. De test modus zorgt ervoor dat u het proces kan doorlopen zonder echt te hoeven betalen. Als de testmodus is ingeschakeld kunt u alleen “TBM Bank” (een test bank) selecteren bij de iDeal transactie en er vind geen echte betaling plaats. Er worden ook geen kosten in rekening gebracht voor een test transactie. Let wel op dat iedereen gratis boekingen kan maken zolang deze optie aanstaat!

De test modus moet zowel in uw Mollie account als in uw SuperSaaS account worden aangezet. In Mollie vindt u de optie om de test mode aan te zetten onder “Mijn Betaaldiensten” → “Instellingen” onder het kopje “iDeal API testmode”. In SuperSaaS vindt u de optie om de test mode aan te zetten onderaan de pagina “Betaalinstellingen”.

Geavanceerde instellingen

Verschillende website profielen

Als u meerdere SuperSaaS accounts gebruikt of een andere webwinkel gekoppeld heeft aan hetzelfde Mollie account dan kan het handig zijn om de verschillende geldstromen uit elkaar te houden. Hiervoor biedt Mollie de mogelijkheid om voor iedere toepassing een andere websiteprofiel mee te geven. Deze profielen stelt u in in uw Mollie account en u krijgt dan bij het profiel een “profile key”, een code van 8 cijfers en letters. Deze profile key kunt u door SuperSaaS laten meegeven met de betaling door hem in de instructie te zetten op deze manier:
$gateway {mollie 123456 abcd1234} (Hierbij vervangt u 123456 door uw klant ID en abcd1234 door uw profile key)

Volgorde knoppen aanpassen

De betalingsopties worden weergegeven in de volgorde waarin ze worden gedefinieerd. Als u zowel PayPal als iDeal wilt bieden, maar in de volgorde van de knoppen liever eerst iDeal ziet en dan PayPal dan kunt u dit als volgt aangeven:
$gateway {nopaypal} $gateway {mollie 123456} $gateway {paypal}