Er is een nieuwe versie beschikbaar van deze pagina
iPhone

De SuperSaaS kalender en mobiele apparaten

Als u uw SuperSaaS agenda bezoekt met een mobiele telefoon of een tablet dan wordt automatisch een versie van de site getoond die geschikt is voor mobiele apparaten. Er is dus geen aparte instelling nodig om te zorgen dat uw kalender ook op een mobieltje bruikbaar is.

De mobiele site gebruiken op de desktop

Om de mobiele versie van de site uit te proberen op een desktop kunt u www.supersaas.nl vervangen door m.supersaas.nl in de link naar uw agenda. Het kan ook handig zijn om de mobiele versie te gebruiken als u een versie wilt die niet teveel schermruimte inneemt, bijvoorbeeld omdat u de agenda in een “iframe” heeft geplaatst op uw eigen site. De mobiele versie wordt getoond aan iedere domeinnaam die met "m." begint, dus als u uw agenda bereikbaar hebt gemaakt onder een eigen domeinnaam dan kunt u daar eventueel ook een variant met "m." van aanmaken.

De desktop versie gebruiken op een tablet

Op mobiele “tablets” met een groot scherm, zoals de iPad, kan het handig zijn om de desktop versie te gebruiken in plaats van de mobiele versie. Een snelle internet verbinding is wel aan te raden. U kunt overschakelen met de link “Desktop versie” onderaan de pagina. Zie de instructies in de vorige paragraaf als u weer terug wilt schakelen.

Verschillen tussen de mobiele site en de gewone site

De mobiele site is geoptimaliseerd voor kleine schermen en langzame verbindingen. Veel bladzijden worden daarom van tevoren klaargezet op server voor ze naar de telefoon worden gestuurd op een manier die voorkomt dat er grote JavaScript bestanden moeten worden gedownload. Sommige pagina’s kunnen echter niet functioneren zonder deze JavaScript bestanden en werken daarom alleen op telefoons waarop JavaScript beschikbaar is. De meeste moderne telefoons en tablets hebben JavaScript standaard aanstaan, zoals de iPhone, iPad, en Android telefoons. De pagina’s met instellingen van de beheerder zijn niet geoptimaliseerd voor de mobiele telefoon, de aanname is dat u de site instelt vanaf uw desktop.

SuperSaaS als “App” installeren op een iPhone of iPad

Link icon

Als u regelmatig uw SuperSaaS agenda bekijkt op een iPhone of iPad dan kan het handig zijn om hem als icoontje op het beginscherm te zetten. Hiervoor moet u eerst uw agenda bezoeken in “Safari” op uw telefoon of iPad. Als de pagina geladen is dan klikt u op het “Link” symbooltje (zie plaatje rechts) en in het menu dat verschijnt kiest u vervolgens de optie “Zet op beginscherm”. Vervolgens verschijnt er een SuperSaaS icoontje op uw beginscherm waarmee u in één keer naar de agenda kan springen. Het ziet er uit als een “App”, maar u hoeft hiervoor dus niet naar de “App Store” te gaan. Als u meerdere agenda’s heeft kunt u deze handeling voor iedere agenda apart herhalen.

Home Screen

SuperSaaS op het beginscherm zetten van een Android telefoon

Om een SuperSaaS agenda op het beginscherm van een Android telefoon te zetten zodat u er met één handeling bij kan doet u de volgende stappen: