Er is een nieuwe versie beschikbaar van deze pagina

Gebruik van de agenda in meerdere tijdzones

Als uw gebruikers zich in verschillende tijdzones bevinden dan kunt u de agenda zo instellen dat ze tijdstippen voor hun eigen tijdzone te zien krijgen. De agenda wordt altijd in de basis tijdzone van de beheerder weergegeven, maar in de afspraakvensters en in e-mail berichten worden tijdstippen in beide tijdzones getoond.

Tijdzone instellingen

Regionale instellingen

Allereerst moet gezorgd worden dat de tijdzone voor het account goed is ingesteld. De beheerder, en gebruikers die niet zijn ingelogd, zien de tijdstippen in die zone. De tijdzone kan worden ingesteld op de pagina “Layout Instellingen” onder het kopje “Regionale instellingen”.

Onder datzelfde kopje vindt u de optie “Laat gebruikers zelf hun tijdzone instellen”. Als deze optie geselecteerd is dan krijgen gebruikers een optie te zien om hun tijdzone in te stellen als ze een account aanmaken. Bestaande gebruikers kunnen hun tijdzone wijzigen door op “Instellingen” te klikken rechts bovenin het scherm. U kunt ook de tijdzone voor uw gebruikers instellen op de pagina “Gebruikerbeheer”.

Afspraken maken in een andere tijdzone

Reservering popup met tijdzone Reservering popup met tijdzone en datum
De datum wordt alleen getoond als die verschilt

Als u bijvoorbeeld de tijdzone van het account heeft ingesteld op “Amsterdam” en een gebruiker uit Japan bekijkt uw agenda met zijn eigen tijdzone instelling, dan ziet hij in de popup om een afspraak te maken twee tijdstippen. Als het tijdstip op een andere datum valt dan wordt ook de andere datum getoond. Bij een afspraak van meerdere dagen kan het bovendien voorkomen dat de afspraak begint in een andere tijdzone dan hij eindigt, als de zomertijd ondertussen is beëindigd, in dat geval wordt ook een aangepaste tijdzone naam getoond. Het systeem houd vanzelf rekening met zomertijd en eventuele verschillen in de start van de zomertijd tussen de zones. De weergave van beide tijdstippen is ook te zien bij het wijzigen van afspraken en in alle e-mail berichten die worden gestuurd.

iCal en tijdzones

U kunt een zogenaamde "iCal attachment" aan e-mail bevestigingen toevoegen door het woord $ical in de e-mail tekst te zetten. De e-mail tekst kunt u aanpassen op de configuratiepagina, tabje “Uiterlijk”. De iCal attachment bevat alle benodigde informatie om hem op de juiste plek te zetten in de agenda van de gebruiker op zijn computer of telefoon. Het agendaprogramma van de gebruiker toont tijden normaal gesproken zoals ingesteld op de computer van de gebruiker, de tijdzone zoals ingesteld in SuperSaaS wordt niet gebruikt.

U kunt ook een volledige iCal feed van een agenda weergeven in het agendaprogramma op uw computer, zoals beschreven in het hoofdstuk "Uw agenda synchroniseren met andere kalenders". Ook in dat geval worden alle afspraken getoond in de tijdzone van uw computer.


Terug naar de documentatie index